13 Nisan 2014 Pazar

Hip Hop

Hip Hop’un doğuşu

Hip Hop 1970'li yılların sonunda Amerika'da kötü koşullarda ve azınlık olarak yaşayan zencilerin gündemden uzaklaşmak ve eğlenmek için oluşturduğu bir kültür ve yaşam tarzıdır. Bu kültür Rap müziği, Graffiti sanatı, Break dansını ve Dj'liği içerir. Hiphop kültürünün doğmasında Blues, Funk, Soul ve Jazz müziğinin etkisi oldukça büyüktür.




 Hip Hop’ta kullanılan müzik enstürmanları

Hiphop müziği,davul ve bass’tan oluşan bir altyapı üzerine işlenmiş bir melodiden oluşan müzik üzerine ritme uygun olarak rap yapmaktır.Kullanılan melodi yeni bestelenmiş bir melodi olabildiği gibi,eski plaklardan araştırılıp samling yapılan yani kopyalanan bir müzikde olabilir.








Bazı Hip Hop Sanatçıları

   Eminem





Gerçekte adı Marshall Bruce Mathers’ dır. Akademi ve Grammy ödüllü Amerikalı rapçi, yapımcı ve aktördür. 1999 yılında çıkardığı ilk ciddi albümü The Slim Shady LP ile şöhrete ulaştı ve bu albümle en iyi rap albümü dalında Grammy Ödülü kazandı.
Yakaladığı başarıyla kendi plak şirketi Shady Records'u kuran Eminem, arkadaşlarıyla birlikte planladığı hiphop grubu projesi D12'i de hayata geçirme fırsatı buldu.
2002 yılında kendi hayatını oynadığı 8 Mil filmi için yaptığı Lose Yourself şarkısıyla da En iyi şarkı dalında ödül kazandı. Tüm zamanların en iyi rapçilerinden biri olan Eminem, 2005'te çıktığı turlardan sonra bir duraksama dönemine girdi. Ancak daha sonra çalışmalarına devam eden sanatçı, 19 Mayıs 2009'da, 2004'ten beri ilk albümü olan Relapse'i çıkarttı.

Şu ana kadar D12 ile birlikte çıkardığı albümler de dahil olmak üzere toplam 9 albümü (7 solo, 2 D12 ile) Billboard Top 200 listesinde 1. sıraya ulaştı.

50 Cent

Curtis James Jackson ya da bilinen adıyla 50 Cent, 6 Temmuz 1975’ de New York’ un Queens mahallesinde dünyaya gelmiştir. Curtis 8 yaşında iken annesi uyuşturucu sattığı için bir arkadaşı tarafından öldürüldü ve büyükannesinin yanında kalmaya devam etti. 12 yaşında iken o da uyuşturucu satmaya başlar ve ilk ağır cezasını 19 yaşında alır.
50 Cent, ilk önce rap camiasında tanınmış yapımcı ve Run-DMC grubunun üyesi olan Jam Master Jay ve daha sonra dünyaca ünlü olan yapımcı Dr.Dre tarafından keşfedilir. Jam Master Jay’ in yardımıyla ilk müzik anlaşmasını Columbia Records ile imzalar.
İlk klip çekiminden önce 9 kurşun yiyerek hastanelik olur ve "Power of the Dollar" adlı albümü piyasaya sunulmaz.

50 cent azmini kaybetmez, demo ve mixtape çıkarmaya devam eder. Tesadüfen cd' lerden bir tanesi Eminem'in eline geçer ve "Get Rich or Die Tryin'" adlı ilk resmi albümünü müzik piyasasına sürer. 2006 yılında 32 milyon dolar, 2007 yılında 34 milyon dolar kazanarak yılda en fazla para kazanan 2. rapçidir.


Akon

Tam adı Aliaune Damala Bouga Time Puru Nacka Lu Lu Lu Badara Akon Thiam'dır. Senegal asıllı Amerikan Hiphop, R&B Soul müzisyenidir ve Müslümandır. Aynı zamanda söz yazarı, besteci, aranjör, yapımcı ve işadamıdır.
Hip-Hop müzik ve suçla ilk defa New Jersey'de tanıştı. Birkaç kez hapse girdi. Bu kötü deneyimlerinden sonra bir daha suç işlememeye karar verdi. Müzikal çalışmalarına daha sonraları evindeki stüdyosunda devam etti. Burada yaptığı kayıtlarla Trouble LP’sini çıkarttı. Değişik rap tekniğiyle SRC/Universal Records’ un dikkatini çekmeyi başardı ve ilk albümünü 2004 yılında yayınladı.
2009 yazında ünlü DJ David Guetta' yla Sexy Bitch şarkısını da seslendirmiş ve çok ses getirmiştir. Birden fazla müzik türünü benimseyerek çok yönlü bir müzisyen olduğunu göstermiştir. Aynı zamanda Afrika kıtası ve ülkesi Senegal için de yardım çalışmalarında bulunmaktadır. 2010 FIFA Dünya Kupası için Oh Afrika şarkısını yapmıştır. Şarkıya Keri Hilson da eşlik etmektedir

 Nicki Minaj


Onika Tanya Maraj ya da sahne adı ile Nicki Minaj 8 Aralık 1984’ de dünyaya geldi. Trinidadlı hip hop, R&B müzisyeni ve söz yazarıdır. Ağustos 2009'da, Minaj Universal Motown ve Young Money Entertainment ile anlaştı.
Minaj kariyerinin ilk yıllarında üç tane mixtape yayınladı. Minaj Amerikalı rapçi Lil Wayne tarafından keşfedildi ve üç mixtape’ den sonra Young Money Entertainment' le anlaştı. Anlaşmayı yaptıktan sonra Minaj, ilk albümü Pink Friday' in yapımına başladı. Bu albüm ABD Billboard 200 listesinde ikinci sıraya kadar yükseldi.

Minaj yedi şarkısı birden aynı zamanda Billboard Hot 100'de yer alan ilk müzisyen oldu. Minaj' ın ikinci teklisi "Your Love" Billboard Hot Rap Songs listesinde birinci sıraya yükseldi. MTV' s Annual Hottest MC List' e dahil edilen ilk kadın unvanına sahiptir. Pink Friday albümü, piyasaya çıktıktan bir ay sonra ABD'de platin plak aldı. Minaj çeşitli sanatçılarla yaptığı ortak çalışmalar ve konuk olduğu popüler rap şarkıları ile tanınır.


Kaynakça: http://tr.wikipedia.org/wiki/Hip_hop (08.04.2014)
Kaynakça:  http://www.hiphopkurslari.net/hiphop-yabanci-sarkicilar.html (08.04.2014)

Kaynakça: http://www.rapindir.org/forum/genel/hip-hopta-hangi-enstrumanlar-kullanilir-video-t8880.0.html (08.04.2014)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder